1 min

Amazon’s eerste smartphone werd geen succes, maar dat betekent niet dat het Amerikaanse online warenhuis er met de pakken bij neer gaat zitten. Er zijn meerdere nieuwe smartphones op komst, meldt CEO Jeff Bezos.

Bezos is zelf de beroerdste niet en heeft ook toegegeven dat Amazon’s eerste smartphone geen succes was, de smartphone kampte bijvoorbeeld met een hoge prijs en een niet-intuïtieve interface. Naar verluidt zou Amazon op dit moment al zo’n 170 miljoen dollar hebben afgeschreven op dit uitstapje.

Maar het blijft er waarschijnlijk niet bij, want Bezos geeft tegenover Business Insider aan dat hij nog niet opgeeft. "Het gaat meerdere iteraties in beslag nemen voordat we weten hoe de Fire Phone het heeft gedaan," meldt Amazon’s CEO.

Daar zit ook wel wat in: Bezos geeft aan dat zijn eerste websites geen succes waren, maar dat hij zich daardoor niet uit het veld liet slaan. Soms moet je fouten begaan voordat je iets echt goed doet. Zelfs als de Fire Phone nooit een succes wordt zal Bezos er geen spijt van hebben. "Dat is niet leuk, maar het maakt niet uit. Wat wel uitmaakt is dat er bedrijven zijn die niet doorgaan met hun experimenten -bedrijven die mislukkingen niet omarmen- zij worden uiteindelijk wanhopig waarbij ze uiteindelijk een alles of niets-poging doen om zich te redden."