1 min

Een aantal Nexus-toestellen mogen zich alweer opmaken voor een update voor Android. Met Android 5.0.1 Lollipop gaat Google een aantal problemen te lijf.

Google heeft de images van Android 5.0.1 Lollipop beschikbaar gesteld. Vooralsnog wordt de update nog niet over-the-air uitgerold, maar dat is ongetwijfeld een kwestie van tijd. Versie 5.0.1 van Android is een kleine update en pakt voornamelijk bugs aan. De originele versie van Lollipop kende een aantal problemen, maar Google maakt zelf niet duidelijk welke zaken worden aangepakt.

Zo maakt de standaard versleuteling van Lollipop apparaten aanzienlijk trager, kunnen Nederlandse Vodafone-gebruikers niet sms’en, kan de camera onbruikbaar worden gemaakt en mist een klassieke functie om geluid van notificaties te dempen.

Android 5.0.1 Lollipop is op dit moment beschikbaar voor de WiFi-versies van de Google Nexus 7 uit 2013 en de Nexus 9 en Nexus 10. Eigenaars van de Google Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 6 zullen nog even moeten wachten, net als mensen die een Nexus-tablet met een dataverbinding hebben. Google brengt updates voor deze toestellen vaak pas later uit.

Wil je de image downloaden, dan kan dat op Google’s website voor ontwikkelaars.