1 min

Vorige week werd beweerd dat Qualcomm moeite heeft met de ontwikkeling van de Snapdragon 810-chipset. Volgens het bedrijf valt dat toch wel mee en zal de nieuwe chipset in de eerste helft van het jaar beschikbaar komen voor fabrikanten.

De Snapdragon 810-chipset zou volgens een Koreaanse krant verschillende problemen kennen, bijvoorbeeld een te hoge productie van temperatuur en bugs in het management van het werkgeheugen. Door deze problemen zou de chipset mogelijk uitgesteld worden en daarmee ook een hoop high-end smartphones die van de chipset gebruik zullen maken.

Blijkbaar vond Qualcomm de geruchten wel zorgelijk genoeg om op te reageren. Jon Carvill, van de PR-afdeling van het bedrijf, geeft aan dat de chipset gewoon zoals verwacht in de eerste helft van 2015 beschikbaar komt. De productie loopt geen vertraging op. Crawl weigerde in te gaan op de speculaties over eventuele problemen rondom de chipset.

De eerste high-end smartphones en tablets met Snapdragon 810 aan boord komen dus waarschijnlijk medio 2015 beschikbaar. Het zou dus alsnog kunnen dat we iets langer moeten wachten op de LG G4, HTC One M9, Samsung Galaxy S6 en Sony Xperia Z4, tenzij deze toestellen worden voorzien van de Snapdragon 805-chipset welke al beschikbaar is.