1 min

Corning kondigde vorige maand Gorilla Glass 4 aan, wat in een hogere mate bestand is tegen vallen. De eerste smartphones met het stevigere glas blijken al in de winkels te liggen. Corning bevestigde dat de Samsung Galaxy Alpha voorzien is van Gorilla Glass 4.

De Samsung Galaxy Alpha (review) blijkt een stukje innovatiever dan gedacht, want niet alleen is het Samsung’s eerste smartphone met een metalen behuizing, ook is het ’s werelds eerste smartphone met Gorilla Glass 4. Fabrikant Corning presenteerde het stevigere glas in november en gaf aan dat het tweemaal zo goed tegen vallen bestand is.

Volgens Corning wordt intensief samengewerkt met Samsung. Bedrijven willen steeds dunnere producten aanbieden en met Gorilla Glass 4 draagt Corning zijn steentje daaraan bij, zonder aan stevigheid in te boeten.

Samsung heeft tijdens de presentatie van de Galaxy Alpha niet aangegeven dat er gebruik werd gemaakt van Gorilla Glass 4, maar Corning doet dat nu dus alsnog. Het lijkt er bovendien ook op dat de Galaxy Note 4 (review) eveneens is voorzien van het sterkere glas, maar dat is helaas niet officieel bevestigd.