Het Chinese merk Lenovo heeft laten weten dat er een terugroepactie voor de voedingskabel van een acculader van bepaalde laptops wordt opgestart. De kabel is tussen februari 2011 en juni 2012 meegeleverd bij verscheidene laptops uit de Ideapad-reeks. De kabel zou oververhit kunnen raken en daardoor smelten.

Lenovo benadrukt dat de terugroepactie enkel de losse kabel van de voeding betreft, het overige gedeelte kan gewoon bewaard worden. De kabel kan herkend worden aan een label waarop de productcode LS-15 vermeld staat, deze productcode staat ook op één van de uiteindes van de kabel.

Mensen die de kabel blijven gebruiken lopen het risico op brandgevaar omdat de kabel bij oververhitting kan smelten. Vooralsnog is er slechts één melding van zo’n geval, maar Lenovo vindt het serieus genoeg om alle kabels te vervangen.

Lenovo raadt aan om de kabel niet langer te gebruiken en door te knippen zodat anderen de kabel ook niet per ongeluk zullen gebruiken. Via Lenovo’s website kunnen klanten een nieuwe kabel aanvragen, zien bij welk type laptops deze geleverd werd en hoe de kabel te herkennen is.

Lees meer