2min

Sony lijkt zich wel te kunnen vinden in de wereld van crowdfunding om nieuwe producten uit te proberen. Er is een nieuwe campagne gestart samen met het World Innovation Lab, ditmaal voor een deurslot dat te ontgrendelen is met een smartphone. De naam van het product is de Qrio Smart Lock.

Met de Qrio Smart Lock heb je straks geen sleutel meer nodig maar alleen een smartphone. Een app maakt contact met het slot en zal vervolgens de opdracht geven om de deur te ontgrendelen. De beveiligingscodes om de deur te ontgrendelen moeten ook te delen zijn met andere gebruikers zodat je ook andere gezinsleden of familie toegang kan geven. Grote vraag daarbij is natuurlijk hoe inbraakgevoelig dit systeem precies is, dat is natuurlijk wel een van de belangrijkste aspecten van een dergelijk slot.

Sony heeft ervoor gekozen om het project niet helemaal zelf op te starten, maar werkt hiervoor samen met het World Innovation Lab, waarbij het grote voordeel is dat het Lab 60 procent van het budget ophoest en Sony slechts de overige 40 procent hoeft te betalen. Daarnaast proberen ze uiteraard geld op te halen via crowdfunding, de actie zoals die er nu ligt biedt donateurs de mogelijkheid om het slot aan te schaffen voor 11.250 yen, wat op moment van schrijven neerkomt op 76,25 euro. De uiteindelijke verkoopprijs zal op ruim 100 euro komen te liggen.

Dit is de tweede keer dat Sony een nieuw product uitprobeert via een crowsfundingcampagne, eerder deed het bedrijf dit al met een e-ink horloge. Sony wil graag weten hoe mensen reageren op producten als het Sony merk er niet direct aan is verbonden.