1 min

Sony heeft een eigen crowdfundingsite gelanceerd in Japan, genaamd First Flight, op deze site staan op dit moment slechts twee Sony-producten. Sony wil op deze website producten plaatsen die het overweegt te ontwikkelen, indien bezoekers massaal achter een product gaan staan en het financieel steunen kan Sony het product ontwikkelen.

De nieuwe crowdfundingsite van Sony is op dit moment eigenlijk alleen te gebruiken door Japanners. Alleen Japanners kunnen een product financieel ondersteunen en bestellen. Voor mensen uit andere landen is deze optie er op dit moment niet, maar wie weet volgt dat nog in de toekomst.

Sony hoopt met de website vooral innovatie binnen het bedrijf aan te wakkeren en werknemers worden ook gestimuleerd om zelf na te denken over nieuwe producten. Producten die door Sony-medewerkers zijn ontwikkeld moet op termijn ook beschikbaar komen op First Flight.

Op dit moment zijn er een smarthomekit en een smartwartch met e-ink scherm te bewonderen op First Flight. Ook kunnen deze producten nog worden gesteund. Het horloge kost omgerekend zo’n 217 euro.