De camera van de Apple iPhone 6 Plus blijkt last te ondervinden van de aanwezigheid van magnetische accessoires. De magnetische werking zou de optische stabilisator van de camera ontregelen. De NFC-chip die tevens aanwezig is in de iPhone 6 zou ook geen baat hebben bij dergelijke accessoires.

De metalen behuizing van de iPhones leent zich goed om accessoires met magneten te kunnen bevestigen, dat heeft voorheen nooit echte problemen opgeleverd. In het verleden bleek het kompas logischerwijs ook effecten te ondervinden wanneer magneten in de buurt waren.

Bij de iPhone 6 Plus (review) is echter een camerasensor met optische stabilisatie aanwezig, welke door magneten niet optimaal kan werken. De werking van de NFC-chip die eveneens in de iPhone 6 (review) zit zou ook ontregeld kunnen worden.

Als reactie op de bevindingen heeft Apple een ondersteuningsdocument aangepast en wordt tegenover accessoirefabrikanten aangegeven dat het gebruik van magneten en metaal in accessoires moet worden vermeden.