1 min

Zelf moeten we het nog ondervinden, maar volgens de camera- en lensspecialisten van DxO Labs hebben de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus de beste smartphonecamera’s die er op het moment op de markt te vinden zijn.

Op basis van een combinatie aan standaardtests heeft DxO Labs de camera’s van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus beoordeeld. Beide smartphones kregen een score van 82 punten, het hoogst tot op heden voor dit soort apparaten.

DxO Labs was vooral te spreken over een goede autofocus en belichting, zowel bij weinig als veel licht. Ook het vastleggen van kleuren en detail lukte de iPhones goed. Er zit weinig verschil tussen de camera’s in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, de laatstgenoemde beschikt over een optische stabilisator en een snellere autofocus dankzij fasedetectie. De camera’s waren echter niet perfect, zo meldt DxO Labs last van ruis te hebben bij weinig licht, ook ghosting en vertekeningen konden in die situatie voorkomen.

Dat een hoger aantal megapixels niet per definitie iets vertelt over de kwaliteit van de camera is geen geheim. Apple bewijst dat aan de hand van de iSight-camera in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus opnieuw. De Sony Xperia Z3 met 20,7 megapixel-camera krijgt bijvoorbeeld ‘slechts’ 79 punten in DxOMark.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus liggen vanaf morgen in de Belgische en Nederlandse winkels.