1 min

Tags in dit artikel

,

Netflix wil graag de consument tegemoetkomen met de uitbreiding van content en extra functionaliteit, maar helaas zal één van de meest gevraagde functies er volgens de dienst nooit komen. Gebruikers willen de mogelijkheid om films en series offline op te slaan, maar daar komt Netflix niet in tegemoet.

Het gebruik van Netflix is vrij eenvoudig, maar veel gebruikers missen één functie: de mogelijkheid om video’s offline op te slaan. Dat komt bijvoorbeeld van pas als je onderweg bent of als je in het buitenland bent en daar geen Netflix-ondersteuning is.

Ondanks de grote vraag vanuit de consument zal Netflix deze optie niet gaan bieden, zo zegt Cliff Edwards, directeur van de communicatie-afdeling van het bedrijf. Een dergelijke optie is volgens Edwards "een kortetermijn-oplossing voor een groter probleem", waarmee gedoeld wordt op WiFi-beschikbaarheid en kwaliteit.

Netflix rekent er dus in feite op dat de draadloze verbindingen de komende jaren steeds beter worden, waardoor de problemen vanzelf opgelost worden. Daar wordt echter niet in meegenomen dat Netflix nog geen dienstverlening biedt in veel vakantielanden.