Volgens verschillende bronnen van AndroidPit kunnen Android-gebruikers zich al gauw opmaken voor een nieuwe update voor het mobiele besturingssysteem. Android 5.0 Lollipop wordt al begin 2015 opgevolgd door versie 5.1, waarin volgens de bronnen de stille mode zijn terugkeer zal meemaken.

Android 5.0 Lollipop (review) is in november uitgebracht en doorgaans is Google niet zo kwistig met grote updates, maar ditmaal lijkt Android 5.1 toch al gauw zijn opwachting te maken. Volgens anonieme bronnen is de zoekgigant van plan om de update al begin 2015 uit te brengen. Het is daarom nog maar de vraag of alweer wordt afgestapt van de Lollipop-noemer. Google hanteerde de Jelly Bean-aanduiding bijvoorbeeld ook voor drie Android-versies (Android 4.1, 4.2 en 4.3).

Met Android 5.1 zou Google enkele tekortkomingen van Lollipop willen aanpakken. Zoals gewoonlijk zal gewerkt worden aan een betere stabiliteit, maar ook op functioneel gebied zijn wijzigingen te verwachten. De grootste verandering is de terugkomst van de stille mode, veel gebruikers klaagden over de verwijdering van deze functie. Het nieuwe alternatief zou namelijk niet naar tevredenheid werken. Ook zou Google het kleurenpalet van de Material Design-taal aanpassen op basis van klachten van gebruikers.