2min

Hoewel Google het nog niet officieel heeft aangekondigd is Android 5.1 af, de eerste toestellen met deze Android-versie zijn nu te koop in Indonesië. Verwacht wordt dat Google later vandaag of morgen met een officiële aankondiging komt van Android 5.1. Het aantal wijzigingen in deze nieuwe Android-versie is uiteraard een stuk minder dan bij de introductie van Android 5.0.

Vier maanden geleden kwam Android 5.0 officieel beschikbaar en daarmee was de grootste Android-update ooit een feit. Google nam het ontwerp flink op de schop, maar ook technisch werd er een hele hoop aangepast. In deze Techzine-review van Android 5.0 Lollipop kan je lezen wat er allemaal nieuw is.

Nu staat Android 5.1 Lollipop voor de deur, deze nieuwe versie bevat voornamelijk oplossingen voor bugs in Android 5.0. Problemen zijn opgelost en fouten zijn hersteld in Android 5.1, waaronder het geheugenprobleem dat toestellen kan vertragen. Daarnaast zouden apps nu sneller kunnen worden geladen. Ook keert Silent-mode weer terug in Android 5.1, deze modus was geschrapt in Android 5.0.

Er zijn echter ook een paar nieuwe mogelijkheden bekend, zo is het nu mogelijk om vanuit het notificatiecentrum een WiFi- of Bluetooth-verbinding op te zetten. Voorheen kon je daar alleen WiFi en Bluetooth in- of uitschakelen, nu kan je ook een lijst met netwerken of apparaten tonen waarmee je kan verbinden. Je kan dus ook vanuit een app even snel een WiFi-verbinding opzetten zonder deze te verlaten.

Veel meer is er helaas nog niet bekend omdat Google de changelog, de lijst met wijzigingen, nog niet heeft vrijgegeven.