1 min

Tags in dit artikel

, ,

BlackBerry heeft de BlackBerry Classic uit de doeken gedaan. In feite is de Classic een nieuwe versie van de BlackBerry Bold Touch 9900 en daarmee keert de Canadese fabrikant dus terug naar de basis waarmee het jaren terug succesvol was.

Hetgeen het meest opvalt aan de BlackBerry Classic is dat er gekozen is voor een volledig QWERTY-toestenbord met fysieke knoppen. BlackBerry levert zodoende een hoop schermruimte in, maar belooft in ruil wel een goede ervaring tijdens het typen. Het touchscreen heeft alsnog een grootte van 3,5 inch en toont 720 pixels in de breedte en hoogte.

Intern is de BlackBerry Classic uitgerust met een dualcore Krait-processor die op 1,5 GHz tikt. Ook is er 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, met maximaal 128GB uit te breiden via microSD. De camera’s gebruiken resoluties van 8 en 2 megapixel.

Het toestel draait op BlackBerry OS 10.3.1, volgens het Canadese bedrijf is de eigen software vrij zuinig waardoor een dualcore processor makkelijk volstaat. BlackBerry’s beweringen kunnen prima kloppen: de iPhone 6 (review) is ook voorzien van een dualcore-processor, al is deze wel specifiek ontworpen voor dat toestel.

BlackBerry zal de Classic in januari in onze regio uitbrengen. Het toestel krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs van 449 dollar, een adviesprijs in euro’s is nog niet bekend. Webwinkels hanteren vooralsnog een prijs van 429 euro.