Een onderzoek van American Consumer Satisfaction Index (ACSI) wijst uit dat Samsung’s smartphones die van concurrent Apple gepasseerd hebben, wat betreft tevredenheid onder consumenten. Het onderzoek is gedaan onder 70.000 Amerikaanse consumenten.

ACSI publiceert jaarlijks een rapport waarin de tevredenheid van Amerikaanse smartphonegebruikers in kaart wordt gebracht. De afgelopen jaren wist Apple dit rapport steeds te domineren, maar dit jaar is het Amerikaanse merk voorbijgestreefd door concurrent Samsung.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf wist een score van 81 te behalen, terwijl Apple bleef steken op 79 punten. Voor Samsung betekent het in vergelijking met vorig jaar een stijging van vijf punten, terwijl Apple er juist twee moet inleveren. Helaas maakt ACSI niet duidelijk wat het verschil in scores heeft veroorzaakt.

Andere merken die in de lijst van ACSI voor komen zijn respectievelijk Nokia/Microsoft, Motorola, HTC, BlackBerry en LG. Nokia/Microsoft en Motorola verdienden beide 77 punten, HTC moest het doen met 75 punten terwijl BlackBerry en LG bleven steken op 74 en 73 punten.

In vergelijking met vorig jaar zagen Nokia/Microsoft, HTC, BlackBerry en LG hun score stijgen, de score van Motorola bleef gelijk.