Naast de Samsung Galaxy S6 wordt ook een variant met een gebogen scherm verwacht. Volgens bronnen uit de Koreaanse productieketen zal de Galaxy S6 Edge net als de Galaxy Note 4 Edge in een beperkte oplage worden uitgebracht.

Samsung bracht van de Galaxy Note 4 (review) voor het eerst een gebogen variant uit, met de naam Galaxy Note 4 Edge. Deze smartphone wordt slechts in beperkte oplage geproduceerd, omdat de fabricage van gebogen schermen nog niet op volle toeren verloopt.

Met de Galaxy S6 Edge zet Samsung mogelijk weer een nieuwe stap. De Galaxy Note 4 Edge heeft een scherm dat op één zijkant van het apparaat doorloopt, bij de Galaxy S6 Edge zal dat mogelijk op beide zijden zo zijn. Dat zou voor het eerst zijn.

Omdat weer een nieuwe stap wordt gezet, zou de Galaxy S6 Edge net als de Galaxy Note 4 Edge in een beperkte oplage op de markt komen. Dat is echter maar relatief, want de Koreaanse bronnen spreken over 10 miljoen exemplaren in 2015, terwijl van de Galaxy S6 naar verluidt 35 miljoen stuks worden gemaakt.

Naar verwachting is de Galaxy S6 Edge van ongeveer dezelfde specificaties als zijn platte evenknie voorzien. Het betreft bijvoorbeeld een Snapdragon 810-chipset en een scherm met een Quad HD-resolutie.