2min Devices

‘Populariteit Samsung Galaxy S6 Edge zorgt voor tekorten’

Volgens bronnen van de KoreaHerald verkoopt de Samsung Galaxy S6 Edge even goed als de normale Samsung Galaxy S6. Iets waar Samsung totaal niet op heeft gerekend, het bedrijf ging er vanuit dat 20 tot 30 procent van de verkopen een Galaxy S6 Edge zou zijn.

Samsung moet flink aan de bak om de productie van de Samsung Galaxy S6 Edge-modellen op te schroeven. Het bedrijf heeft in aanloop naar de lancering al een keer de productie opgeschroefd nadat providers besloten veel meer Galaxy S6 Edge-modellen in te kopen. Volgens de KoreaHerald is de Galaxy S6 Edge veel populairder dan Samsung had durven dromen, het bedrijf ging uit dat 20 tot 30 procent van de toestellen een Edge-variant zou zijn, maar de verhoudingen liggen meer in de buurt van 50/50.

Door de hoge vraag krijgt Samsung mogelijk problemen met het op voorraad houden van het toestel en zullen de wachtlijsten mogelijk gaan oplopen. De vraag is dan ook hoe snel Samsung de productie kan verhogen om aan de grotere vraag te voldoen. Eerder liet het bedrijf al weten dat het moeilijker is om de productie van de Edge-variant te verhogen omdat het scherm is afgerond.

De verwachting is dat Samsung minimaal een maand nodig zal hebben om de voorraadproblemen op te lossen. Op dit moment zouden de eerste providers al zonder Galaxy S6 Edge-modellen zitten en zij moeten nu waarschijnlijk weken wachten op een volgende levering. Samsung zelf heeft nog niet bevestigd dat er problemen zijn, mogelijk dat het bedrijf nog met een officiële verklaring naar buitenkomt.

Bron:KoreaHerald