2min Devices

Samsung Galaxy S6 Edge-toestellen waarschijnlijk moeilijk leverbaar

Samsung verwacht een recordaantal Galaxy S6-smartphones te gaan verkopen, daarnaast heeft het bedrijf laten weten dat de vraag naar de Galaxy S6 Edge-modellen veel groter is dan het bedrijf op voorhand had verwacht. Dit zal waarschijnlijk dan ook gaan zorgen voor een tekort aan exemplaren in de winkelschappen.

Samsung heeft met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge alle verwachtingen overtroffen en dat betekent dat het bedrijf alle zeilen bij moet zetten om te voldoen aan de vraag uit de markt. Volgens bronnen zou Samsung al meerdere malen de productie hebben verhoogt.

De topman van Samsung Mobile, JK Shin, heeft vandaag laten weten dat het bedrijf waarschijnlijk niet kan voldoen aan de vraag naar de Galaxy S6 Edge-modellen omdat de productie van het gebogen scherm meer tijd kost en een moeilijker proces is. Wel is Samsung druk bezig om de productiecapaciteit van de Galaxy S6 Edge te verhogen.

Shin liet niet weten hoelang het bedrijf nodig denkt te hebben om wel te kunnen voldoen aan de vraag. Maar analisten van HMC Investment hebben aangegeven dat dit weleens voor heel 2015 kan gelden. Volgens dat bedrijf hebben verschillende telecomproviders hun bestellingen van de Galaxy S6 aangepast in de Galaxy S6 Edge.

Samsung zelf heeft aangegeven dat de Samsung Galaxy S6 het meest populaire model is en de vraag naar de Edge dat model niet overstijgt. Doordat de S6 Edge moeilijker is te produceren door het gebogen scherm zorgt het echter wel voor tekorten.

Er wordt door verschillende analisten inmiddels druk gespeculeerd over hoeveel toestellen Samsung gaat verkopen en of dit het meest populaire model ooit wordt voor het Zuid Koreaanse bedrijf. Samsung zelf heeft nooit exacte cijfers gedeeld over zijn laatste vlaggenschepen. Analisten denken dat de Galaxy S3 nog steeds het meest populaire model is gevolgd door de Galaxy S4. De Galaxy S3 zou inmiddels 80 miljoen keer zijn verkocht en de Galaxy S4 zou nu 43 miljoen keer zijn verkocht. Sommige analisten denken echter dat Samsung dit jaar al 50 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 gaat verkopen.

Zowel de Samsung Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge gaan morgen in de verkoop.

Bron:Reuters