2min

Verschillende bronnen melden vandaag de specificaties van de LG G4, het nieuwe vlaggenschip van LG zou een fractie kleiner worden dan zijn voorganger en een 5,3 inch scherm krijgen in plaats van een 5,5 inch. Wel blijft de QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels behouden. Verder zou LG hebben gekozen voor een Snapdragon 810-chip en een 16 megapixel-camera.

Begin maart wordt het Mobile World Congress in Barcelona weer gehouden en rond die periode zullen we weer veel verschillende nieuwe smartphones zien verschijnen. Onder andere het nieuwe vlaggenschip van LG maakt dan mogelijk zijn entree. Hoewel de vernieuwing op hardwaregebied lang niet meer zo innovatief is als enkele jaren geleden lijkt LG er in elk geval voor te kiezen om het vlaggenschip weer wat kleiner te maken. Iets wat wij op de redactie toejuichen want de smartphones zijn de afgelopen jaren alleen maar groter geworden en wij zijn van mening dat 5 inch wel een prima formaat is. LG zou volgens de bronnen teruggaan van 5,5 inch naar 5,3 inch, maar houdt wel vast aan de QHD-schermresolutie.

Verder kiest het bedrijf voor de best beschikbare chip van Qualcomm, de Snapdragon 810, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Dat is eigenlijk geen grote verassing. Verder zou het bedrijf kiezen voor een 16 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Wederom zou er gekozen zijn om de camera aan de achterzijde te voorzien van Laser-focus en een LED-flitser. Uiteraard levert LG het nieuwe vlaggenschip met Android 5.0 Lollipop. Wanneer het toestel precies komt is nog onduidelijk. LG zelf reageert niet op dit soort geruchten uit het circuit.