2min

LG Display heeft een nieuw scherm gepresenteerd van 5,5 inch met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het nieuwe LCD-scherm heeft een hoger contrast en betere kleurweergave dan vorige LCD-schermen van het bedrijf. LG Display zegt verder dat het scherm gebruikt zal worden in LG’s nieuwe vlaggenschip.

Aangezien het eerst volgende vlaggenschip van LG de LG G4 is. de opvolger van de LG G3 (review), kunnen we concluderen dat de LG G4 wederom een 5,5 inch scherm krijgt met een QHD-resolutie. Behalve een hoger contrast en een 20 procent betere kleurweergave zou het scherm ook beter reageren op invoer via het aanraakgevoelige paneel. LG zou het aanraakgevoelige paneel in het scherm hebben verwerkt in plaats van het bovenop het scherm te leggen.

Hiermee worden steeds meer details van het nieuwe vlaggenschip duidelijk. Eerder was al duidelijk dat LG gebruik maakt van de Qualcomm Snapdragon 810 octa-core processor. Het werkgeheugen ligt bij vrijwel alle high-end smartphones op 3GB en de minimale opslagcapaciteit voor een vlaggenschip is tegenwoordig 32GB. Op foto’s die eerder uitlekte lijkt LG wederom gekozen te hebben voor laser-autofocus en het bedrijf houdt ongetwijfeld vast aan camera’s met optische beeldstabilisatie.

Op die foto’s was ook te zien dat de achterkant verwijderbaar was, wat erop duikt dat LG niet kiest voor een hoogwaardige behuizing van glas of metaal, maar vasthoudt aan kunststof. Hoewel alle componenten weer een stukje beter of sneller zijn geworden is er nog niets bekend over nieuwe innovaties van LG. Stiekem gaan we er toch wel een beetje vanuit dat LG aan een unieke feature werkt om gebruikers straks over de streep te kunnen trekken.