2min

De Franse website No Where Else heeft afbeeldingen gepubliceerd van het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4. Op de foto’s is duidelijk te zien dat LG ervoor heeft gekozen om de G4 een gebogen ontwerp te geven. Niet als Samsung dat doet met de Galaxy S6 Edge, maar een lichte kromming van boven naar beneden.

LG heeft met de LG G Flex 2 al een toestel op de markt dat extreem gebogen is, zover gaat het bedrijf dan ook niet bij de LG G4. De opvolger van de LG G3 (review) moet het doen met een licht gebogen scherm. Volgens de Franse website zal het toestel 148,9mm hoog, 76,5mm breed en 9,9 mm dik worden. Daarmee zal het toestel opnieuw een stukje groter zijn dan zijn voorganger. De vraag is dan ook hoe groot het scherm wordt dat LG gaat gebruiken, het bedrijf heeft bewezen met extreem dunne bezels (rand rond het scherm) te kunnen werken. Het zou kunnen dat LG gewoon opnieuw kiest voor een 5,5 inch scherm net zoals bij de LG G3, maar met dit formaat kan dat ook best 5,7 inch worden.

Ook de schermresolutie is nog niet helemaal duidelijk, aangezien het bedrijf vorig jaar koos voor een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels kunnen we er vanuit gaan dat het daar minimaal opnieuw voor zal kiezen. Er zijn echter ook geruchten dat LG opnieuw een stap verder wil gaan en mogelijk kiest voor 2880 x 1620 pixels.

Aan de binnenkant zal in elk geval een Snapdragon 810-chip geplaatst worden met 3GB aan werkgeheugen en waarschijnlijk 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterzijde krijgt 16 of 20,7 megapixels. Ook lijkt de laser-focus wederom aanwezig op het toestel.

Als we de foto’s bestuderen valt ook dat LG niet meegaat in de trend om het toestel te voorzien van een vingerafdrukscanner. Verder lijkt de achterzijde wederom verwijderbaar te worden, wat betekent dat LG opnieuw kiest voor een plastic behuizing, ook zal de accu makkelijk gewisseld kunnen worden.