1 min

Volgens de laatste berichten uit Taiwan gaat HTC zijn nieuwe vlaggenschip op 11 april in Londen presenteren. Vorig jaar koos HTC ervoor om zijn nieuwe smartphone tijdens de Mobile World Congress te presenteren, nu kiest het bedrijf voor een iets later moment.

Wat de beste tijd is om een smartphone te presenteren is moeilijk te zeggen. In elk geval niet als alle andere fabrikanten ook de nodige nieuwe toestellen op de markt brengen en daarmee lijkt HTC’s keuze om het vlaggenschip niet tijdens het Mobile World Congress te presenteren, een verstandige. Tijdens het Mobile World Congress zal Samsung zeer hoogst waarschijnlijk de Galaxy S7 presenteren en LG komt met de LG G5.

Daarmee wordt het al moeilijk om als HTC zijnde nog echt op te vallen. Volgens de berichten uit Taiwan krijgt het vlaggenschip van HTC en de opvolger van de HTC One M9 (review) ook een nieuwe naam, HTC One zal wel behouden blijven, maar niet HTC One M10. Voor welke naam HTC dan kiest is nog onduidelijk. Verder wordt het scherm niet 5,1 inch groot zoals eerdere berichten deden vermelden, maar 5,2 inch. Wel heeft het toestel een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels.

Waarschijnlijk weten we medio maart pas of de berichtgeving klopt, HTC zal enkele weken van te voren een uitnodiging moeten versturen.