2min

Honor heeft bekendgemaakt dat het is begonnen met de uitrol van een update naar EMUI 3.0 voor de Honor 6. Momenteel draait de Honor 6 nog op versie 2.3 van de skin voor Android.

Met Honor introduceerde het Chinese bedrijf Huawei eind 2014 een tweede merk in Europa. De Honor 6 (review) was de eerste smartphone die werd gepresenteerd, maar inmiddels zijn er ook de Honor 3C (review) en Honor T1-tablet bij gekomen.

Het grootste nadeel van de Honor-producten is dat ze nog op relatief oude software draaien. Bij de Honor 6 valt dat nog redelijk mee, Android 4.4 KitKat is namelijk voorgeïnstalleerd. De EMUI-skin zat echter nog op versie 2.3, terwijl EMUI 3.0 al lange tijd beschikbaar was.

Nu krijgt de Honor 6 via een update alsnog de beschikking over de nieuwste versie van de skin. De Android-versie blijft hetzelfde. Een update naar Android 5.0 Lollipop (review) is er op dit moment dus niet bij.

Met EMIU 3.0 introduceert Honor een geüpdatet uiterlijk en nieuwe iconen. De interface is op vele manier aan te passen, widgets zijn te schalen en er zijn contextbewuste functies toegevoegd. De Camera-app heeft een update gehad en kan nu watermerken aan foto’s toevoegen, de panoramafunctie is verbeterd, teksten kunnen vertaald worden en er is ondersteuning voor het inscannen van QR-codes.

De update voor de Honor 6 wordt op dit moment uitgerold, maar het kan nog even duren voor deze zich bij alle toestellen heeft aangediend omdat dit gefaseerd gebeurt. Zoeken naar een update doe je via de Systeemupdate-app die is voorgeïnstalleerd op je toestel.