1 min

De Amerikaanse fabrikant HP heeft een aantal nieuwe tablets aangekondigd, welke geleverd worden met een unieke stylus. De tablets zijn bedoeld voor de zakelijke markt en hebben schermen van 7,9 en 12,3 inch.

HP heeft twee tablets met Android 4.4 KitKat aangekondigd. De Pro Slate 8 is voorzien van een scherm van 7,9 inch, met daarop 2048 bij 1536 pixels. De Pro Slate 12 heeft een scherm van 12,3 inch en moet het opvallend genoeg doen met 1600 bij 1200 pixels.

De schermen zijn voorzien van een laag Gorilla Glass 4. Verder zijn beide tablets ook uitgerust met een Snapdragon 800-chipset en 2GB aan werkgeheugen. De behuizing van de apparaten is slechts 8 millimeter dik

Het meest opvallende aan beide tablets is dat er een zogeheten Duet Pen mee wordt geleverd. De Duet Pen is in feite de Snapdragon Digital Pen van Qualcomm en kan tekeningen en teksten gemaakt op papier of andere materialen doorsturen naar de gekoppelde tablet. Met behulp van ultrasone signalen en microfoons in de tablet worden metingen gedaan tijdens het gebruik van de pen, waarna de tekeningen of teksten op het scherm weergegeven kunnen worden. Een demonstratie van de Duet Pen is te zien op de website van Qualcomm.

HP zal de Pro Slate 8 en Pro Slate 12 ook in België en Nederland uitbrengen, met een prijs van respectievelijk 359 en 499 euro.