2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Samsung Z1 kan in India niet rekenen op veel positieve reacties van recensenten. De Samsung Z1 is de eerste smartphone met het eigen besturingssysteem Tizen en heeft erg lang op zich laten wachten.

Samsung heeft voor de Samsung Z1 gekozen voor vrij beperkte specificaties zoals een scherm van 4 inch met een resolutie van 480 bij 800 pixels, een dual-core processor die tikt op 1,2 GHz en 786MB aan werkgeheugen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf beweert dat Tizen ondanks deze beperkte hardware vloeiend draait.

De Samsung Z1 wordt vooralsnog alleen in India uitgebracht, maar de recensenten en consumenten lopen over het algemeen niet warm voor de smartphone. Vooral de lage resolutie van de camera’s en een grote schaarste aan applicaties zorgen ervoor dat de Samsung Z1 niet in de smaak valt.

In een review is bijvoorbeeld te lezen dat de camera’s "aanvoelen als die van een telefoon uit 2010". Een ander prijs Samsung wel voor het lage prijskaartje, maar meldt dat het niet altijd om het goedkoopste gaat, maar dat consumenten ook goede specificaties wensen.

Samsung reageerde op de kritiek door te melden dat de Samsung Z1 exclusieve voordelen heeft, zoals een simpele interface, een goede accuduur en een snelle internetbrowser. in de applicatiewinkel van Tizen zouden bovendien meer dan 1000 applicaties te vinden zijn.

De lancering van de eerste smartphone met Tizen heeft lang op zich laten wachten. Samsung stelde de lancering keer op keer uit. Uiteindelijk werd de redelijk hoogwaardige Samsung Z gepresenteerd voor Rusland, maar de komst van dit toestel werd onverwachts geannuleerd. Daarop volgde de Samsung Z1, waarbij voor veel lagere specificaties werd gekozen.