De HTC One M8 is vanaf vandaag ook te updaten naar Android 5.0 Lollipop. Verschillende gebruikers tipten ons dat de update naar Android 5.0 Lollipop beschikbaar is voor de HTC One M8. De update is 780MB groot en brengt verschillende verbeteringen met zich mee.

Nadat we gisteren konden meldden dat de Samsung Galaxy S5 kan worden bijgewerkt naar Android 5.0 Lollipop is het vandaag de beurt aan de HTC One M8 (review), het vlaggenschip van HTC. Er staat een update klaar van 780MB die door Nederlandse en Belgische-eigenaren van een HTC One M8 kan worden gedownload en geïnstalleerd. Gezien het formaat van de update is het aan te raden deze te downloaden via een WiFi-verbinding aangezien je databundel er anders wel heel snel doorheen vliegt.

Met het installeren van deze update wordt het toestel bijgewerkt naar Android 5.0 Lollipop (review), daarnaast wordt het uiterlijk op de schop genomen en bijgewerkt naar Material Design, het vergrendelscherm vernieuwd en zijn de privacy mogelijkheden en functionaliteiten verbeterd.

Het downloaden van de update duurde bij ons slechts 10 minuten, de installatietijd is afhankelijk hoeveel apps en data er op je smartphone is geïnstalleerd.