2min Devices

HTC start uitrol Android 6.0 Marshmallow naar HTC One M8 en One M9

HTC is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow naar de HTC One M8 en HTC One M9. Daarmee beschikken de twee vlaggenschepen van 2014 en 2015 binnenkort over de allernieuwste Android-versie. In Nederland laten de eerste gebruikers ook al weten de update te hebben ontvangen.

HTC is er opnieuw redelijk snel bij met de uitrol van de nieuwe Android-versie, veel andere fabrikanten moeten nog beginnen met de uitrol van de meest recente Android-versie. Op dit moment is de update alleen nog beschikbaar voor de HTC One M8 (review), verschillende gebruikers laten weten de update al geïnstalleerd te hebben. HTC laat weten dat de update voor de HTC One M9 (review) binnen enkele dagen beschikbaar zal komen. De update is zo’n 1,16GB groot volgens verschillende gebruikers.

De update van Android 5 naar Android 6 is opnieuw een flinke stap, Google heeft weer enkele essentiele onderdelen van Android op de schop genomen, waaronder het rechtensysteem. In plaats van bij de installatie van een app alle rechten voor te schotelen wordt nu tijdens het gebruik van de app gevraagd of deze toegang mag krijgen tot bijvoorbeeld de camera, microfoon, etc.

Een andere nieuwe feature heeft de naam Doze gekregen en zorgt ervoor dat de accuduur flink verlengd wordt. Met Doze wordt "Doze a sleep" bedoeld, als het toestel langere tijd niet gebruikt wordt valt deze straks in slaap, gebruikers blijven wel gewoon berichten ontvangen en bereikbaar voor telefoontjes, maar de rest wordt flink afgeknepen om accuduur te sparen.

Bron:Twitter