1 min

HTC is in Europa begonnen met het uitrollen van de Android 5.1 Lollipop-update naar zijn huidige vlaggenschip, de HTC One M9. Waarschijnlijk zit in deze update ook meteen de patch verwerkt voor de ernstige Android-lek waarmee smartphones zijn over te nemen door kwaadwillende.

HTC is begonnen met het uitrollen van Android 5.1 naar het vlaggenschip van 2015, de HTC One M9 (review). Wanneer andere toestellen gaan volgen is nog onduidelijk, zoals het vlaggenschip van vorig jaar, de HTC One M8 (review).

De update wordt over-the-air verspreidt en gebruikers kunnen de update dus eenvoudig downloaden en installeren, ze hoeven hiervoor de smartphone niet met een computer te verbinden. De HTC One M9 verscheen dit voorjaar met Android 5.0 op de markt.

In de Android 5.1-update is waarschijnlijk ook een patch opgenomen tegen het ernstige Android-lek dat vorige week werd gevonden. Al heeft HTC niets bekendgemaakt over de exacte verbeteringen in de Android 5.1-update.

Wel kreeg het bedrijf flinke kritiek de afgelopen week, HTC voert de zogenaamde Blinkfeed op zijn toestellen, waarin onder andere het nieuws is te lezen. HTC is nu ook begonnen met het tonen van reclame in deze feed.