2min

Samsung heeft besloten om de gebruiker nog meer keuzevrijheid te geven op de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Om te beginnen heeft het Zuid Koreaanse bedrijf besloten om niet langer enorm veel apps voor te installeren, daarnaast zijn de meeste apps die standaard worden meegeleverd te verwijderen van het toestel.

Samsung laat met de introductie van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge zien dat het echt heeft geluisterd naar de gebruikers. Een van de meest vervelende zaken aan een nieuwe smartphone zijn de apps die door fabrikanten standaard worden meegeleverd en waar je helemaal niet op zit te wachten. Sommige fabrikanten installeren soms wel 60 of 70 apps voor op een toestel, waarvan je er misschien vijf daadwerkelijk wil gebruiken. Als je pech hebt kan je de apps vervolgens ook niet verwijderen.

Samsung kiest ervoor om alleen de door Google verplichtte apps mee te leveren plus enkele apps van Microsoft en uiteraard van zichzelf. Zo worden onder andere de OneDrive, OneNote en Skype-app van Microsoft standaard meegeleverd op een Galaxy S6. Mocht je echter liever Dropbox, EverNote en Hangouts gebruiken dan is dat geen enkel probleem, je kan de apps van Microsoft gewoon verwijderen, hetzelfde geldt voor de standaard meegeleverde apps van Google e Samsung. De meeste kan je gewoon verwijderen. Uiteraard blijven er ook een aantal apps die je niet kan verwijderen, bijvoorbeeld de Google Play Store en de Samsung Galaxy App Store. Het aantal verplichtte apps is echter tot een minimum beperkt zodat de gebruiker zich niet hoeft te irriteren, een goede zet van Samsung.

Lees onze hands-on van de Galaxy S6 (Edge).