2min

Huawei gaat op 15 april in Londen zijn nieuwe vlaggenschip presenteren, dat heeft de marketing directeur van Huawei, Jerry Huang, bekendgemaakt. Daarmee kiest Huawei voor een eigen evenement en niet voor de Mobile World Congress begin maart in Barcelona.

Normaal gesproken houden fabrikanten de introductie van hun nieuwe vlaggenschip zolang mogelijk geheim, dat is Huawei’s marketingdirecteur even ontgaan want hij heeft aan Pocket-Lint bekendgemaakt dat het bedrijf het nieuwe vlaggenschip op 15 april zal presenteren in Londen.

De Huawei P8 is de opvolger van de Huawei Ascend P7 (review) en krijgt naar verwachting een metalen behuizing en een 5,2 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Huawei is een van de fabrikanten die niet gelooft in de meerwaarde van een QHD-scherm in een smartphone omdat het menselijk oog niet meer dan 300 pixels per inch kan onderscheiden. Verder zal er aan de binnenkant ongetwijfeld een HiSilicon Kirin-processor worden geplaatst, waarschijnlijk een octa-core processor. HiSilicon is een dochterbedrijf van Huawei en verzorgde ook de chips is voorgaande vlaggenschepen. Volgens geruchten zou Huawei verder hebben gekozen voor 3GB aan werkgeheugen en camera’s van Sony, hoeveel megapixels is nog onduidelijk. Verder is de kans groot dat de Huawei P8 voorzien wordt van een drukgevoelige vingerafdrukscanner, net zoals het geval was bij de Huawei Ascend Mate 7 (review), het andere vlaggenschip van Huawei maar dat toestel valt in de phablet categorie.

Huawei heeft recent aangegeven zich meer te gaan richten op de markt van premium high-end smartphones. We verwachten echter wel dat Huawei zal proberen het prijskaartje zo scherp mogelijk te maken, tussen de 450 en 550 euro. Dat kunnen we echter pas met zekerheid zeggen op 15 april.