1 min

Techzine heeft uit betrouwbare bron begrepen dat Huawei aanstaande woensdag de Huawei Ascend P8 en de Huawei Ascend P8 Lite zal presenteren. Beide toestellen komen deze maand nog beschikbaar, het vlaggenschip, de Huawei Ascend P8, krijgt een adviesprijs van 500 euro en de Ascend P8 Lite een adviesprijs van 250 euro.

Huawei houdt aanstaande woensdag een persconferentie in Londen waar het zijn vlaggenschip voor 2015 zal presenteren aan de media. De Huawei Ascend P8 is de opvolger van de Huawei Ascend P7 (review) van vorig jaar. Volgens onze informatie introduceert Huawei gelijktijdig met zijn nieuwe vlaggenschip ook meteen een goedkopere versie met mindere specificaties.

De specificaties van het vlaggenschip staan nog niet helemaal vast maar volgens geruchten krijgt het toestel een scherm van 5 inch met een Full HD-schermresolutie van 1080 x 1920 pixels. Aan de binnenkant van het toestel zou Huawei gekozen hebben voor de Kirin 930 processor van zijn eigen dochtermaatschappij HiSilicon.

Over de prestaties van het toestel bestaan inmiddels wat onzekerheden, zeker op grafisch gebied. Verder is de verwachting dat Huawei opnieuw met een zeer dun toestel komt met een metalen behuizing. Het toestel zal ook ongetwijfeld voorzien zijn van Android 5.0 Lollipop en een nieuwe versie van Emotion UI, de skin van Huawei.