2min

Huawei is begonnen met het plaatsen van teasers voor zijn nieuwe vlaggenschip, de teasers zijn verschenen op het Chinese sociale netwerk Weibo. Uit de afbeeldingen die Huawei heeft geplaatst op het netwerk is af te leiden dat het bedrijf kras- en breekbestendiger glas gaat gebruiken, een betere camera, meer rekenkracht en een beter scherm.

De teasers die Huawei heeft geplaatst bevatten allemaal het cijfers acht of zelfs een combinatie met een P en een acht. De vraag is nog even of Huawei het nieuwe vlaggenschip Huawei P8 gaat noemen of Huawei Ascend P8, er zijn namelijk geruchten dat Huawei de naam Ascend wil dumpen.

Op basis van de geruchten en de teasers is de verwachting dat Huawei met een smartphone komt die beschikt over een scherm van 5 inch of iets wat daarbij dicht in de buurt ligt, 5,1 of 5,2 inch is ook een mogelijkheid. De schermresolutie zal waarschijnlijk gelijk zijn aan de Huawei Ascend P7 (review), 1920 x 1080 pixels. Op basis van de teasers lijkt Huawei gebruik te maken van nieuwe kras- en breekbestendigheid, waarmee de keuze voor Corning Gorilla Glass 4 voor de hand ligt.


Aan de binnenkant kiest Huawei ongetwijfeld voor een nieuwe snelle 64bit Kirin processor met acht rekenkernen. Waarschijnlijk zullen de prestaties van deze chip in de buurt liggen bij die van de Qualcomm Snapdragon 810, aangezien Huawei altijd de ARM-ontwerpen 1-op-1 overneemt en Qualcomm dat ook heeft gedaan in dit geval. De grafische processor zal waarschijnlijk de doorslag moeten geven welke chip beter is, waarbij wij vermoeden dat Qualcomm wint. Huawei heeft de afgelopen jaren steeds gekozen voor oudere GPU’s terwijl Qualcomm juist het nieuwste van het nieuwste kiest.

Verder kiest Huawei waarschijnlijk voor een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 of 8 megapixel camera aan de voorzijde. Qua ontwerp verwachten we wederom een erg dun toestel met een metalen behuizing. We verwachten van Huawei eigenlijk geen radicaal ander ontwerp dan bij de voorganger, maar zeker weten doen we dat uiteraard niet.

Volgens een marketingtopman bij Huawei in China zal het bedrijf op 15 april een wereldwijde persconferentie houden in Londen.