1 min

Zojuist is het gerucht de wereld in geholpen dat Microsoft op het Mobile World Congress maar liefst vier budget smartphones zal presenteren. Als het gerucht waar is zou het bedrijf geen genoeg kunnen krijgen van de onderkant van de markt, de afgelopen weken verschenen er ook al de nodige budget smartphones.

Dat Microsoft geen nieuw vlaggenschip gaat presenteren op het Mobile World Congress dat ligt voor de hand. Het bedrijf wacht tot Windows 10 klaar is en zal pas dan een nieuw vlaggenschip tonen dat de concurrentie aan moet gaan met de bovenkant van de markt.

Helemaal niets doen tijdens de Mobile World Congress lijkt Microsoft ook geen goed idee te vinden daarom zou het opnieuw enkele budgetmodellen op de markt willen brengen. Het zou gaan om twee goedkope 4 inch smartphones met een schermresolutie van 640 x 480 pixels. Dat is echt een enorm lage schermresolutie, we vragen ons dan meteen af in welke prijsklasse die toestellen beschikbaar gaan komen, wellicht rond de 50 euro.

Daarnaast zou Microsoft komen met een 5 inch en een 5,7 inch-model. De laatste is natuurlijk een phablet en zou de opvolger kunnen zijn van de Lumia 1320. Het 5 inch model is tegenwoordig een veel voorkomend formaat. De schermresolutie van deze toestellen zou hoger liggen op 1280 x 720 pixels. De overige specificaties zijn helaas nog niet uitgelekt, maar wij rekenen op een Snapdragon 200 of Snapdragon 410. De goedkope modellen van Qualcomm.