2min

Op de Samsung Tomorrow blog is een artikel verschenen over de toekomst van camera’s in de Galaxy-smartphones. Daarbij wordt ook melding gemaakt van het vlaggenschip van 2015, de camera van dat model wordt een stuk beter en intelligenter dan zijn voorgangers, gebruikers hoeven niet meer na te denken bij het maken van een foto, de camera zal dat voor ze doen en elke foto zal er geweldig uit zien, aldus Donghoon Jang.

DongHoon Jang staat aan het hoofd van de camera onderzoeksdivisie van Samsung IT & Mobile Communications. Hij is eindverantwoordelijk voor de camera’s die in de Galaxy-smartphones worden verwerkt. Hij laat in zijn blog weten dat smartphone-camera’s een lange weg hebben afgelegd en de ontwikkeling ervan nog lang niet stilstaat. De smartphone-camera’s zullen dit jaar wederom een stuk beter worden. Zo heeft Samsung meer dan 10.000 foto’s gemaakt en geanalyseerd in verschillende lichtcondities om ervoor te zorgen dat elke foto er geweldig uit komt te zien.

Jang stelt dat bij het nieuwe vlaggenschip van 2015 de gebruiker alleen maar op de knop hoeft te drukken om een foto te maken en dat de camera de rest doet. Nu was de camera van de Samsung Galaxy Note 4 (review) al een van de betere in de markt, als Samsung nu wederom een grote sprong voorwaarts weet te maken dan kan het wellicht afstand nemen van de concurrentie.

Apple is ook erg goed in het maximale te halen uit de camera’s van de iPhone, net zoals Nokia en nu Microsoft dat is met de Lumia’s. Deze bedrijven kunnen op zijn vroegst pas een antwoord brengen in het najaar om Samsung’s innovatieve camera’s. Pas dan komen deze twee bedrijven met hun nieuwe vlaggenschip.

Waarschijnlijk krijgen zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S Edge de nieuwe intelligente camera. Vorige week doken de eerste foto’s op van deze toestellen en was er wederom het gerucht dat de toestellen een metalen behuizing krijgen.