2min

Er zijn opnieuw foto’s uitgelekt van Samsung’s nieuwe vlaggenschip en bijbehorend Edge-model. Deze foto’s zijn echter een stuk duidelijker en maken aan veel onzekere geruchten een einde. Wat opvalt is dat het toestel erg dun is en dat de camera aan de achterkant een flink stuk uitsteekt.

Opnieuw zijn er foto’s uitgelekt van de Samsung Galaxy S6, de opvolger van de Galaxy S5 (review), en de Galaxy S Edge. Deze keer zijn de toestellen goed te zien. De toestellen zien er nog steeds uit als een echte Galaxy-smartphone. Op basis van deze foto’s lijkt het toestel niet te beschikken over een volledig metalen behuizing maar over een metalen rand met een voor- en achterkant van glas. Uiteraard houden we nog een slag om de arm want we hebben het toestel nog niet in onze handen gehad. Dat gaat aanstaande zondag gebeuren tijdens de persconferentie van Samsung.

Aan de achterzijde van de toestellen lijkt nog steeds een hartslagmeter aanwezig te zijn welke zich naast de camera en onder de flitser bevindt. Grote vraag is nog even wat voor vingerafdrukscanner Samsung heeft gebruikt, vorig jaar introduceerde het een scanner waar je met je vinger overheen moest vegen, inmiddels is wel duidelijk dat dit soort scanners onder doen voor vingerafdrukscanners waar je slechts je vinger hoeft op te leggen. De knop waarin de scanner zit verwerkt lijkt een stuk groter te zijn geworden, dus hopelijk is Samsung overgestapt op een aanraakgevoelige vingerafdrukscanner.

De Samsung Galaxy S Edge die hier op de foto is gezet lijkt aan beide kanten te zijn afgerond, hierdoor is het voor zowel links- als rechtshandige makkelijk om gebruik te maken van de iconen aan de zijkant van het toestel.

Aanstaande zondag presenteert Samsung de Galaxy S6 en de Galaxy S Edge aan de media, dit zal gebeuren voorafgaand aan de Mobile World Congress in Barcelona. Techzine is hierbij aanwezig.