1 min

Samsung zou ervoor hebben gekozen om dezelfde camera-module in de Galaxy S6 te gebruiken als in de Galaxy Note 4. Wel zou Samsung de lenzen hebben vervangen en de software enorm hebben verbeterd. Dat hebben bronnen aan Sammobile gemeld.

De Samsung Galaxy S6 verschijnt op 1 maart in Barcelona en is de opvolger van de Samsung Galaxy S5 (review). Met dit toestel hoopt Samsung weer hoge ogen te ogen en weer te domineren op de smartphone-markt, iets wat afgelopen jaar voor het eerst minder lukte dan de jaren ervoor. Over de camera-module in de Samsung Galaxy Note 4 (review) waren we al erg te spreken, maar Samsung zou deze nu nog veel beter hebben weten te maken door de lenzen te vervangen en de software te verbeteren. Daarmee zou Samsung mogelijk een van de beste camera’s van de markt in handen hebben.

Voor huidige eigenaren van de Samsung Galaxy Note 4 betekent dit dat ze wellicht een software-update tegemoet kunnen zien die hun camera ook een flink stuk gaat verbeteren. Lenzen zijn helaas niet meer te vervangen, maar software is makkelijk bij te werken.

Samsung zou veel hebben geïnvesteerd in het verbeteren van de camera’s, zo verscheen er vorige week ook een blog om de Samsung Tomorrow-website.