1 min

Google en Mattel hebben besloten om samen de oude View-Master weer uit de kast te trekken. In de speelgoedbrillen konden schijven worden gestoken met dia’s die vervolgens met een hendel konden ronddraaien en waarmee je foto’s kon bekijken. De nieuwe View-Master zal gebruik maken van virtual reality.

In de nieuwe View-Master die Google en Mattel ontwikkelen kan een Android-smartphone worden geplaatst om de virtual reailty omgeving weer te geven. Net zoals Google’s cardboard-design. Ook worden er wederom schijven meegeleverd maar die gaan dit keer niet in de View-Master, deze keer moeten de schijven voor de camera van de smartphone worden gehouden in een speciale app. Deze app zal dan detecteren welke schijf het is en de bijbehorende virtuele omgeving laden. Vervolgens kan de gebruiker door een virtuele omgeving bewegen.

De nieuwe View-Master is wederom gericht op kinderen en moet een nieuwe fantasierijke en interactieve leeromgeving bieden aan kinderen. De View-Master zal later dit jaar in de herfst beschikbaar komen in combinatie met één schijf voor een adviesprijs van 30 dollar. Extra schijven gaan ongeveer 15 dollar kosten. Er komen pakketten beschikbaar over verschillende onderwerpen.