2min Devices

Google lanceert Daydream View-bril

Google lanceert Daydream View-bril

Maakte Google in het verleden nog furore met de Cardboard, een goedkope manier om virtual reality te beleven, nu komt het bedrijf met een duurdere, maar veel mooiere en praktischere VR-bril, de Daydream View. De bril gaat zo’n zeventig euro kosten en werkt het beste in combinatie met de Pixel-telefoon, of andere Daydream-ready apparaten.

Bij de bril wordt volgens de aankondiging van Google ook met een controller geleverd, die makkelijk in de houder opgeborgen kan worden als de bril niet in gebruik is. Het idee van Google is volgens Clay Bavor, hoofd van de VR-afdeling,  dat het “niet gewoon nog een technologie en nog een scherm is, maar anders dan alles wat we ooit gezien hebben, iets dat je kan transporteren naar een andere plek.” 

Het voornaamste doel van Google is dan ook de technologie op een zo goedkoop mogelijke manier naar zoveel mogelijk mensen te brengen. Daarvoor ontwikkelde het al de Carboard-bril, maar de Daydream View is een nieuwe aanvulling op zijn productcatalogus.

Daydream View wordt in november gelanceerd en maakt gebruik van het door Google gebouwde Daydream software en hardware platform. Het systeem is volgens Bavor “erg gemakkelijk in gebruik” en heeft bovenop een touchpad, en binnen in een “hele reeks sensoren die reageren op hoe je beweegt.

Het van stof gemaakte apparaat heeft geen kabels. Bij lancering zijn er verder een aantal apps beschikbaar: diensten van Google, zoals Street View, Google Play Movies, Photos, YouTube, maar ook apps als Netflix, HBO en Hulu.