Google’s DayDream View VR-bril wordt op 10 november gelanceerd

Google’s DayDream View VR-bril wordt op 10 november gelanceerd

Google lanceert op 10 november zijn Daydream View virtual reality headset. De bril dient als goedkope, maar enigszins premium aanvoelende opvolger voor Google’s Cardboard.  De bril komt nog niet naar de Benelux, maar is wel beschikbaar in Duitsland, waar het apparaat voor 69 euro over de toonbank gaat.

Google onthulde de verkoopdatum in een blogaankondiging en schetste een beeld van enkele mogelijkheden van de bril. Zo kunnen gebruikers films en series kijken met behulp van de Hulu VR- of de Google Play Movies-app, daarnaast kunnen er natuurlijk ook spellen gespeeld worden. Andere opties zijn het lezen van de krant en het bekijken van video’s, bijvoorbeeld van toeristische trekpleisters.

De functies zijn bij lancering nog niet allemaal beschikbaar lijkt het, want Google schrijft zelf dat ze “de komende weken naar Daydream komen”. De lancering van de headset is significant omdat het een goedkope mogelijkheid biedt om als ‘gewone’ consument die geen honderden euro’s over heeft voor virtual realitybrillen als de HTC Vive en Oculus Rift, een VR-headset in huis te halen.

De Daydream View-headset werkt met behulp van Android-smartphones, die speciale Daydream functionaliteit moeten hebben. Onder meer de Pixel-telefoons zijn daarvoor geschikt, maar ook andere smartphones die beschikken over een oled-scherm en Android 7.1 zullen beschikken over het platform.