2min

Sony heeft besloten de eerste versie van zijn SmartEyeGlass in de verkoop te doen voor ontwikkelaars, zodat zij kunnen beginnen met het ontwikkelen van apps voor de slimme bril. Sony lijkt daarmee de volgende stap te zetten wat betreft slimme brillen. Dit terwijl Google juist een stapje terug gedaan lijkt te hebben met de Google Glass.

De slimme bril van Sony is nu te pre-orderen in de Verenigde Staten, Duitslands en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf maart moet de bril in nog eens 8 landen beschikbaar komen waaronder in Nederland en België. De bril heeft een flink prijskaartje van 800 euro en is ook gericht op ontwikkelaars. Ontwikkelaars kunnen de bril aanschaffen zodat ze apps kunnen gaan ontwikkelen voor de bril, er zal ook een Software Development Kit (SDK) beschikbaar komen.

Op dit moment heeft de bril van Sony nog een heel hoog nerd-gehalte, zeker het uiterlijk van de bril is niet echt stijlvol. De Google Glass zag er wat dat betreft beter uit. Ook het feit dat er een kabel aan de bril vast zit die naar een aparte unit loopt maakt de bril minder aantrekkelijk. In deze aparte unit zitten onder meer de accu, microfoon en speaker zitten verwerkt.

Sony wil in 2016 de consumentenversie van de SmartEyeGlass uitbrengen, de vraag is natuurlijk hoe die er precies uit gaan zien en of Sony dan wel met een stijlvoller exemplaar komt. Veel ontwikkelaars hebben al aangegeven dat ze hopen dat de unit die met een draad verbonden is dan zal verdwijnen. Een andere mogelijkheid is dat een smartphone een deel van die taken overneemt of dat de unit draadloos wordt gemaakt. Het idee om met een bril rond te lopen waar een draad aan vast zit klinkt gewoon niet zo aantrekkelijk.

De Sony SmartEyeGlass bestaat uit een bril met twee glazen die voor 85 procent transparant zijn en waarop allerlei informatie kan worden weergegeven. De resolutie bedraagt 419 x 128 pixels. Verder is er nog een 3 megapixel-camera aanwezig om foto’s mee te maken. De accu van de bril houdt het zo’n 150 minuten vol zolang er geen gebruik wordt gemaakt van de camera. De bril kan worden bedient met stemcommando’s.