1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony werkt aan een opzetstuk waarmee gewone brillen omgetoverd kunnen worden tot een slimme bril. De module is voorzien van een OLED-scherm waarmee informatie getoond kan worden.

Met de module richt Sony zich initieel op actieve en zakelijke toepassingen. Zo kan het scherm bijvoorbeeld informatie over een work-out weergeven. In tegenstelling tot Google’s concurrent Glass heeft de module op dit moment voor zover bekend geen camera aan boord, al lijken de afbeeldingen daar wel op te duiden.


In tegenstelling tot Google Glass is het mogelijk om het opzetstuk op allerlei monturen te bevestigen. Google Glass past enkel op monturen die speciaal voor het opzetstuk zijn ontworpen. Sony’s opzetstuk weegt 40 gram.

Het scherm heeft een resolutie van 640 bij 400 pixels en een grootte van 0,23 inch. Intern is ook een Cortex A7-processor te vinden, net als sensoren voor beweging en aanraking. Dankzij modules voor bluetooth en WiFi is er ook een koppeling met andere apparaten mogelijk. Het geheel wordt van stroom voorzien door een accu met een capaciteit van 400 mAh.

Sony is van plan om het opzetstuk in 2015 op de markt te zetten. De kans is groot dat het Japanse bedrijf meer details uit de doeken doet tijdens de CES in januari.