2min

Sony heeft vandaag een ontwikkelaarskit vrijgegeven om apps te bouwen voor een nieuw Sony product, namelijk de Sony SmartEyeglass, een concurrent voor Google Glass. Sony laat weten dat ontwikkelaars in het eerste kwartaal van 2015 een prototype van de bril kunnen kopen.

Waar de ogen meer gericht waren op Apple, Microsoft en Samsung om met een concurrent voor Google Glass te komen, is het nu Sony dat een poging gaat doen een slimme bril te maken. Na de wearables voor om de pols komt Sony dus ook met een wearable voor op je hoofd.

In tegenstelling tot de bril van Google beschikt de Sony SmartEyeglass over twee losse brillenglazen en lijkt het meer op een normale bril dan de Google Glass. Het grootste verschil is echter dat Sony niet heeft gekozen voor een kleurenscherm maar voor een monochroom scherm dat tekst en afbeeldingen toont in verschillende groentinten. Het grote voordeel van dit scherm is dat het erg weinig energie verbruikt.

Hoewel er niet veel ruimte in een bril is heeft Sony toch de nodige zaken weten te integreren, zo beschikt de SmartEyeglass over een camera, versnellingsmeter, gyroscoop, kompas, helderheidssensor, microfoon. Daarnaast beschikt de bril over Bluetooth 4.0 zodat de bril aan een smartphone kan worden gekoppeld. Daarin is de bril van Sony dus gelijk aan die van Google, beide hebben een smartphone nodig ter ondersteuning.

De bril van Sony wijkt op een punt wel enorm af met die van Google en dat is dat de accu niet in de bril zit verwerkt. Vanaf de bril loopt een snoer naar een rond bedieningspaneel waarin ook de accu van de bril is te vinden. Deze moet dus ook worden meegedragen, of Sony vast gaat houden aan dit snoer met bedieningspaneel is nog onduidelijk.

De wearables van Sony werken met alle Android-toestellen vanaf een bepaalde Android-versie, dat is ook het geval met deze bril, in principe werkt die al vanaf Android 4.1, maar om de camera te gebruiken is minimaal Android 4.3 nodig.