1 min

Volgens de laatste geruchten zou Apple ervoor kiezen om de TouchID-vingerafdrukscanner in meer producten te gaan integreren. Om te beginnen zouden alle nieuwe Macbooks voorzien worden van een vingerafdrukscanner, maar ook de Magic Mouse en Magic Trackpad.

Apple zou wederom het verschil kleiner willen maken tussen iOS- en Mac OS X-producten, iets waar het bedrijf de afgelopen jaren al langer mee bezig is. Steeds meer functionaliteiten van iOS komen beschikbaar binnen Mac OS X. Inmiddels werken de besturingssysteem ook zeer nauw samen, zo kan je al op je Macbook of iPad een telefoongesprek op je iPhone aannemen.

Nu lijkt een van de beveiligingsfuncties van de iPhone en iPad zijn weg te gaan vinden naar de Mac-producten. Apple zou van plan zijn om de TouchID-vingerafdruksensor te integreren in de volgende Macbooks. Wederom gaan er ook weer de nodige geruchten over de Macbook Air 12 inch, een nieuw formaat Macbook Air met een nieuw ontwerp en Retina-scherm, maar dus ook met TouchID-vingerafdrukscanner. Daarna zou Apple de TouchID-sensor willen doorvoeren in alle Macbooks en ook in de Magic Mouse en Magic Trackpad.

Of het zover gaat komen is nog even afwachten. Verwacht wordt dat Apple binnenkort met nieuwe aankondigingen naar buiten komt. Later deze maand zou nog een kleinschalig evenement gepland staan.