2min

Apple is bereid om van traditionele laptops af te stappen door touchscreens naar MacBooks te brengen. Dat stelt Bloomberg op basis van ingewijde bronnen.

Bloomberg verwacht dat de techgigant tegen 2025 MacBooks met touchscreens naar de markt brengt. Naar verluidt wil het bedrijf de LCD-schermen van 14- en 16-inch Pro-modellen vervangen met OLED.

Het nieuws volgt enkele dagen nadat Bloomberg beweerde dat Apple eigen displays wil produceren voor Apple Watches en iPhones.

Anti-touchscreen

Executives van Apple hebben altijd volgehouden dat MacBooks geen touchscreen nodig hebben. In plaats daarvan moedigde de techgigant klanten aan om iPads te proberen. Het dichtst dat Apple ooit bij MacBook touchscreens kwam was de TouchBar op toetsenborden. Inmiddels wordt het onderdeel langzaam uitgefaseerd.

Daarnaast introduceerde Apple apparaten als de Apple Pencil, het soort product waar medeoprichter Steve Jobs waarschijnlijk geen fan van was geweest. Onlangs verwees Apple senior VP Craig Federighi naar pc’s met touchscreens als “experimenten”, benadrukkend dat hij “niet van touchscreens houdt”.

Verandering

Tijden veranderen. Nu concurrenten als Microsoft fors investeren in laptops met touchscreens lijkt het erop dat Apple zijn aanpak misschien zal moeten aanpassen. iOS apps zouden bijvoorbeeld beter werken op MacBooks met touchscreens.

In 2020 introduceerde de techgigant Project Catalyst om mobiele apps naar laptops en desktops te brengen. Met de strategie bewandelt Apple een dunne lijn.

Aan de ene kant zijn iPads in de afgelopen jaren krachtiger gemaakt met processoren van desktopklasse, fatsoenlijke toetsenborden en diverse desktopfuncties. Anderzijds moet Apple voldoende onderscheid maken tussen iPads en MacBooks om beide merken te behouden.