1 min

Sony heeft de update naar Android 5.0 Lollipop nu ook beschikbaar gemaakt voor de Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z2 Tablet en Sony Xperia Z3 Tablet Compact. Eerder deze week verscheen al de update voor de Sony Xperia Z3 en Sony Xperia Z3 Compact.

Eerder deze week kwam Sony al met de update naar Android 5.0 Lollipop voor de Sony Xperia Z3 (review) en de Sony Xperia Z3 Compact (review). Nu is de update ook beschikbaar voor de Sony Xperia Z2 (review), Sony Xperia Z2 Tablet (review) en de Sony Xperia Z3 Tablet Compact.

De update wordt op dit moment voor al deze toestellen over-the-air verspreidt in de de Scandinavische landen en de Baltische staten. Helaas wordt de update nog niet over-the-air verspreidt in de Benelux, maar er is een trucje om je Sony-toestellen sneller te updaten. Daarvoor moet je de Sony PC Companion-applicatie installeren op je Windows- of Mac-computer. Vervolgens de applicatie opstarten en je toestel via de USB-kabel aansluiten op de computer. Als het goed is zal de applicatie dan de mededeling geven dat er een software-update beschikbaar is en kan je deze downloaden en installeren.

Wanneer Sony de updates over-the-air gaat verspreiden naar alle toestellen in Nederland en België is helaas nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk binnen enkele weken.

Lees onze review over Android 5.0 Lollipop.