2min

Microsoft gaat in Windows 10 weer verschillende iconen op de schop nemen en vervangen door nieuw ontworpen icoontjes. Veel gebruikers hebben al aangegeven dat bepaalde iconen echt niet meer van deze tijd zijn, bijvoorbeeld het prullenbakicoontje, deze is sinds Windows 7 niet meer veranderd. Verder moeten de iconen plat en simpel worden volgens velen want dat is momenteel de trend. Niet iedereen ziet de nieuwe iconen echter zitten.

Het aanpassen van een product waar mensen veel mee werken is vragen om problemen. Dat is iets waar veel bedrijven in het verleden al tegenaan zijn gelopen. Wat echter een nog groter probleem is als bedrijf zijnde is naar wie moet je nu luisteren, want vaak zijn gebruikers bij veranderingen enorm verdeeld. Zo ook de gebruikers van Windows 10 over de voorgenomen wijzigingen voor de Windows 10-icoontjes.

Veel mensen hebben de roep om nieuwe icoontjes gesteund, maar zodra dan de afbeeldingen uit beginnen te lekken welke kant Microsoft op wil met de iconen, dan geeft een grote groep ineens de voorkeur aan het oude vertrouwde icoon. Eigenlijk kan je het als bedrijf in dit soort gevallen nooit echt goed doen, het enige wat je kan doen is goed kijken naar de kritiek en de details die gebruikers opmerken. Nu vallen veel gebruikers over het prullenbak icoontje van Windows 10. Deze lijkt wel of die in paint in elkaar is gezet, zo slecht is het icoontje afgewerkt. Daar kan je als bedrijf zijnde nog wel iets aan doen.

Uiteindelijk zal je altijd twee groepen houden, de groep die verandering en modernisering omarmt en de groep die liever het oude vertrouwde heeft. Het enige wat dan nog werkt is een keuze maken en iets er doorheen drukken. Microsoft is niet de enige met dit probleem, toen Apple iOS 7 introduceerde met allemaal nieuwe iconen waren gebruikers ook extreem verdeeld. Apple voerde het echter gewoon door en nu hoor je niemand er meer over.