1 min

Er blijven teasers verschijnen van de Samsung Galaxy S6 en daardoor blijven wij schrijven want door al deze teasers wordt er ook steeds meer duidelijk over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Uit de meest recente teaser wordt namelijk duidelijk dat de homeknop een stukje groter is geworden en dat duidt erop dat Samsung waarschijnlijk heeft gekozen voor een drukgevoelige vingerafdrukscanner in plaats van een veegscanner. Een goede verbetering.

Als we foto die T-Mobile dit weekend publiceerde beter analyseren dan zien we dat de homeknop in verhoudingsgewijs een stuk hoger is geworden dan bij voorgaande modellen. Dat is voor veel media een bevestiging dat Samsung heeft gekozen voor een aanraakgevoelige vingerafdrukscanner in plaats van een veegscanner waar de Galaxy S5 en Galaxy Note 4 het mee moeten stellen.

Inmiddels hebben we op de Techzine-redactie de nodige ervaring met deze verschillende vingerafdrukscanners en in principe is het zo dat een aanraakgevoelige vingerafdrukscanner veel beter werkt dan een scanner waar je je vinger overheen moet vegen. Dat geldt echter niet voor alle vingerafdrukscanners want we hebben in het verleden ook modellen gezien die kwalitatief gewoon onder de maat waren. De vingerafdrukscanners die Apple gebruikt maar ook die Huawei gebruikt zijn echter van uitstekende kwaliteit. Apple heeft de fabrikant overgenomen van zijn vingerafdrukscanners dus daar kan Samsung niet voor gekozen hebben, Samsung kan wel bij hetzelfde bedrijf als Huawei hebben aangeklopt, Fingerprint Cards.