Een Duitse webwinkel heeft per ongeluk de HTC One M9 online geplaatst. Inmiddels hebben ze de foto en de specificaties weer verwijderd of het gaat om een echte foto of een publiciteitsstunt is onduidelijk. De foto’s lijken in elk geval op legitieme persrenders.

Op basis van de foto van de Duitse webwinkel kunnen we stellen dat de HTC One M9 er precies hetzelfde uitziet als de HTC One M8 (review), op wat hele kleine details na. Zo beschikt de HTC One M9 niet over een dual-camera opstelling aan de achterzijde maar een enkele camera waarvan de lens vierkant is met afgeronde hoeken in plaats van volledig rond. Verder lijkt het toestel identiek op zijn voorganger.

Volgens de webwinkel heeft HTC verder gekozen voor een 5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie (1920 x 1080 pixels). Is er aan de binnenkant gekozen voor de Qualcomm Snapdragon 810 processor, dit is een 64bit octa-core processor. Verder zou HTC hebben gekozen voor 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit welke uitbreidbaar is via microSD met nog eens 128GB. Is de dual-camera opstelling ingeruild voor een 20,7 megapixel-camera en is er aan de voorkant een 4 megapixel Ultrapixel-camera geplaatst.

De HTC One M9 zou op 9 april in de Duitse winkels beschikbaar gaan komen voor 749 euro. Wederom zou HTC kiezen voor de kleuren grijs, goud en zilver. Daarmee is de kans groot dat ook Nederland de HTC One M9 op 9 april zal verwelkomen.

Aanstaande zondag 1 maart weten we het zeker dan houdt HTC zijn persconferentie en daar zal Techzine bij aanwezig zijn.