2min Devices

Sony presenteert Xperia E4g, een betaalbare 4G-smartphone

Sony heeft een nieuwe budget smartphone gepresenteerd met 4G-connectiviteit. De nieuwe Sony Xperia E4g is deels te vergelijken met de normale Xperia E4, zo zijn de toestellen qua ontwerp grotendeels hetzelfde, maar in de specificaties zijn wel nog redelijk wat verschillen te ontdekken. Belangrijkste verschil is natuurlijk zoals de naam al doet vermoeden, ondersteuning voor 4G-netwerken.

De Sony Xperia E4g is iets kleiner dan de normale Xperia E4, het nieuwe toestel beschikt namelijk over een scherm van 4,7 inch met een schermresolutie van 960 x 540 pixels. De normale E4 heeft een scherm van 5 inch. Aan de binnenkant is wederom gekozen voor een MediaTek-processor maar wel een andere type, namelijk de MediaTek MT6732, dit is een quadcore-model met vier Cortex-A53 rekenkernen op een kloksnelheid van 1,5 GHz. Verder is er een Mali-T760MP2 GPU aanwezig, 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is overigens nog uitbreidbaar via een microSD-kaartje.

Aan de achterzijde heeft Sony gekozen voor een 5 megapixel camera met LED-flitser, terwijl de voorkant van het toestel het moet stellen met een 2 megapixel camera. Sony stelt dat ook dit toestel twee dagen mee moet gaan op een volledige acculading. Het toestel zal beschikbaar komen in het wit en het zwart voor een adviesprijs van 129 euro. Het toestel wordt geleverd met Android 4.4.4 KitKat, waarschijnlijk volgt er later nog een update naar Android 5.0. Sony wil het toestel in april in Nederland beschikbaar maken.