2min Devices

Microsoft presenteert budget Lumia 650-smartphone

Microsoft heeft vandaag, een week voor het Mobile World Congress, een nieuwe smartphone gepresenteerd, het gaat om de Lumia 650. Het toestel beschikt over een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels, Windows 10 Mobile en een prijskaartje van 179 euro.

Microsoft kiest ervoor om een budget smartphone te introduceren met de naam Lumia 650. Ondanks dat het een budget smartphone is valt dat qua specificaties en ontwerp reuze mee. Zo heeft Microsoft gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 212-chip, dit is een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,3GHz, uit de minst krachtige serie van Qualcomm, verder is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig.

Het toestel is voorzien van een AMOLED-scherm met een afmeting van 5 inch en een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. Dat komt neer op 297 pixels per inch. Aan de achterzijde heeft Microsoft een 8 megapixel-camera geplaatst en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. Uiteraard is het toestel voorzien van 4G-connectiviteit.

Qua ontwerp heeft Microsoft iets nieuws toegepast, namelijk een massieve aluminium rand rond het toestel. De voorkant is gemaakt van glas en de achterkant van plastic. De achterkant kan overigens verwisseld worden met andere covers.

Het toestel zal binnenkort in de winkel verschijnen in de kleuren zwart en wit voor een adviesprijs van 179 euro.