1 min

Intel heeft besloten de naamgeving voor zijn Atom-processoren op de schop te nemen. Het gaat nu net zoals bij de desktop- en laptop-processoren gebruik maken van drie series. De Intel x3-, x5- en x7-processoren, waarbij in de x3-serie de meest energiezuinige maar minst krachtige modellen zijn te vinden en in x7 de meest krachtige modellen, de x5-serie komt daar tussen te zitten.

Door gebruik te maken van de Intel Atom x3, x5 en x7 benaming hoopt Intel dezelfde duidelijkheid te kunnen bieden als het al sinds 2010 doet bij de desktop- en laptop-processoren. Daar hanteert het de namen Intel Core i3, Intel Core i5 en Intel Core i7. Inmiddels is Intel daar al toe aan zijn vijfde generatie terwijl voor de Atom-processoren nu de eerste generatie komt voor de x3, x5 en x7 processoren.

Intel denkt vanaf dit jaar echt een grote rol te kunnen gaan spelen op de smartphone- en tabletmarkt. De afgelopen jaren heeft Intel vaker die gedachte gehad maar werd het keer op keer afgetroefd door bedrijven als MediaTek en Qualcomm die in staat bleken om zeer krachtige energiezuinige chips te produceren tegen een aantrekkelijk prijskaartje, waardoor de fabrikanten voor deze partijen kozen en niet voor Intel.

Daar hoopt de chipgigant dit jaar verandering in te brengen met zijn nieuwe mobiele chips, deze zouden nu echt klaar zijn om de markt te veroveren en de marketingstrategie is daar nu ook op aangepast.